Waarom je website een SSL-certificaat nodig heeft

geplaatst op: 17-03-2023

Als je online iets wilt kopen of persoonlijke gegevens wilt invullen op een website, let je dan op het slotje bij de adresbalk? Dit kleine symbooltje kan namelijk veel betekenen voor de veiligheid van je website en je bezoekers.

In dit artikel leggen we uit wat een SSL-certificaat is, waarom het belangrijk is voor je website en hoe je er een kunt krijgen.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een digitaal bestand dat ervoor zorgt dat al het verkeer tussen je website en de browser van de bezoeker wordt versleuteld. Dit betekent dat niemand anders kan meekijken of meeluisteren met wat er op je website gebeurt.

SSL staat voor Secure Sockets Layer, een technologie die een beveiligde verbinding maakt tussen twee partijen. Je kunt zien of een website een SSL-certificaat heeft door te kijken naar de URL. Als deze begint met https:// in plaats van http://, dan is de verbinding beveiligd. Ook zie je dan meestal een groen slotje of het woord ‘Veilig’ aan de linkerkant van de adresbalk.

Waarom is een SSL-certificaat belangrijk?

Een SSL-certificaat is belangrijk om verschillende redenen:

  • Het beschermt de privacy en gegevens van je bezoekers. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt of een contactformulier gebruikt, wil je niet dat hackers of criminelen de gegevens die je bezoekers naar jouw site verzenden kunnen onderscheppen. Denk hierbij aan wachtwoorden, e-mailadressen, creditcardnummers of persoonsgegevens.
  • Het vergroot het vertrouwen en de reputatie van je website. Bezoekers zullen eerder geneigd zijn om iets te kopen of zich aan te melden op jouw site als ze zien dat deze veilig is. Ook zullen ze jouw site als professioneler en betrouwbaarder beschouwen dan sites zonder SSL-certificaat.
  • Het verbetert de vindbaarheid en ranking van je website in zoekmachines zoals Google. Sinds 2014 geeft Google voorrang aan websites met een SSL-certificaat boven websites zonder. Dit betekent dat als jouw site geen SSL-certificaat heeft, deze lager zal scoren in de zoekresultaten dan sites die wel zo’n certificaat hebben.

Hoe krijg ik een SSL-certificaat voor mijn website?

Een goede manier om aan een SSL-certificaat te komen voor jouw website is via Brosis.nl. Brosis.nl is een betrouwbare leverancier van SSL-certificaten van verschillende merken zoals Sectigo. Je kunt kiezen uit verschillende soorten certificaten, afhankelijk van je behoeften en budget.

Bij Brosis.nl krijg je niet alleen een SSL-certificaat, maar ook gratis installatie op een Brosis.nl server en ondersteuning bij eventuele problemen.

Met een SSL-certificaat van Brosis.nl zorg je ervoor dat je website veilig, betrouwbaar en vindbaar is voor je bezoekers en zoekmachines. Bestel je SSL-certificaat hier of neem contact op met ons voor meer informatie.

Tekst gemaakt door Richard i.s.m. Chatgpt

Waarom Brosis.nl Webdesign

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.