SSL Certificaten, versleutel je website verbinding https

geplaatst op: 12-04-2016

Waarom een SSL Certificaat

Als je een website bezoekt op het internet dan is de communicatie standaard openbaar. Met een SSL-certificaat kun je de verbinding versleutelen zodat de gegevens die heen en weer worden verzonden niet afgeluisterd kunnen worden door derden.

Een versleutelde veilige verbinding herken je aan het hangslotje en https:// in de adresbalk.

Een SSL-certificaat zorgt ook meteen voor een veilige uitstraling van jouw website. Elke bezoeker kan met een gerust hart de website bekijken en informatie delen.

Google heeft onlangs aangegeven om websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat een betere score te geven. De reden van Google is om zo een veiliger internet te creëren. Hier kun je meer informatie van google en https:// vinden.

Wet meldplicht datalekken

Per 1 januari 2016 treedt de “Wet meldplicht datalekken en uitbreiding boetebevoegdheid” in werking. Deze wet regelt drie dingen:

  • Bedrijven moeten zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens;
  • Bedrijven moeten zorgen voor adequate beveiliging;
  • Elk datalek moet gemeld worden.

Elke website die bezoekers vraagt om gegevens in te voeren en dat is al het geval bij een simpel contactformulier, wordt aangeraden om dit over een beveiligde verbinding te doen. Het college: bescherming persoonsgegevens, adviseert de installatie van een SSL-certificaat. Hierover melden zij:

“Om te voldoen aan de beveiligingsnorm van artikel 13 Wbp dienen verantwoordelijken zich, gegeven de huidige stand van de techniek en de normontwikkeling in eerdere uitspraken van het CBP, bij publicaties op internet te houden aan de volgende vijf verplichtingen:

  1. Voorkom de onnodige publicatie van persoonsgegevens;
  2. Scherm specifieke pagina’s met persoonsgegevens af voor zoekmachines;
  3. Gebruik wachtwoorden of een andere passende methode om de doelgroep af te bakenen;
  4. Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL protocol;
  5. Beveilig machine(s) en achterliggende databases tegen onbevoegde toegang door derden.”

Verschillende soorten van SSL-certificaten verificatie

Er zijn drie verschillende SSL-certificaten verificatie methodes beschikbaar.

Hoogste level van valideren en geeft de bezoeker 100% garantie dat hij/zij op de juiste website zit welke optimaal beveiligd is. Nodig wanneer er via de website gevoelige informatie wordt verstuurd zoals betaalgegevens. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld een webwinkel. Herkenbaar door de groene adresbalk.

Validatieproces: Whois, KvK, telefoongesprek met bedrijf, ter controle of diegene die het certificaat aangevraagd heeft hiertoe bevoegd is.

 

Hoeveel domeinnamen wil je beveiligen

Dan komt de keuze hoeveel domeinnamen je wenst te beveiligen. Je hebt de mogelijkheid uit:

Dit is het standaard certificaat om één domeinnaam te beveiligen. Meestal meer dan voldoende.

 

Welk certificaat moet je kiezen

Dit is afhankelijk van jouw type website. Voor een webshop zouden wij een EV certificaat aanbevelen, voor een basis website is een DV of OV voldoende. Het is belangrijk meteen een goede keuze te maken. Een certificaat kun je later niet meer aanpassen. Je moet dan een nieuw certificaat aanvragen wat weer extra kosten en tijd met zich mee brengt.

Om het juiste certificaat te kunnen activeren kun je het beste contact met ons opnemen. Brosis.nl kan de meest gangbare merken leveren tegen zeer scherpe prijzen.

RapidSSLGeotrust sslthawte sslSymantec sslComodo ssl

Wat zijn de kosten van een SSL certificaat

Om een indruk te geven wat de kosten zijn voor een certificaat hieronder een aantal basisprijzen:

let’s encrypt (DV), een gratis SSL certificaat. Het nadeel van gratis is dat er ook geen rechten geclaimd kunnen worden. 

Comodo Essential SSL Certificate (DV) vanaf € 22,00 per website / per jaar en heeft een garantie van $ 10.000 (zie comodo voor de voorwaarden). Certificaat wordt zeer snel uitgegeven.

Comodo InstantSSL Certificate (OV) vanaf € 30,51 per website / per jaar en komt met een garantie waarde van $ 10.000 (Zie voorwaarden comodo).

Comodo Extern Gevalideerd certificaat (EV) vanaf € 72 per website / per jaar. Dit is een certificaat die zorgt voor een groene adresbalk. Dit certificaat heeft een garantie van $ 1.750.000 (Zie voorwaarden comodo).

Hoe kan ik een certificaat installeren

Het installeren van een certificaat is een secuur werk. let’s encrypt kun je aanvragen via ons Direct Admin control panel, voor alle overige certificaten kun je het beste contact met ons opnemen en deze ook door ons laten installeren.

Deze blog is geschreven door Richard Hilberink. Ondanks de zorgvuldige samenstelling kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of typefouten.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.