Tips voor het schrijven van SEO-vriendelijke content

geplaatst op: 31-10-2015

Elke dag worden er miljoenen stukken content online gedeeld. Dit moet natuurlijk ook vindbaar worden in de zoekmachines. Dit kun je bereiken door SEO-vriendelijke content te (laten) schrijven.

Wat is SEO-vriendelijke content

Dit zijn teksten waarbij je de bezoeker centraal stelt en die de zoekwoorden bevat waarop jij graag gevonden wil worden. Schrijf nooit de tekst speciaal voor de zoekmachines maar voor jouw klanten.

Laptop-seo-teksten-schrijven

De SEO-tips

1 Relevante Content;

Zorg voor relevante teksten die goed leesbaar zijn voor de bezoekers en uniek zijn op het internet. Neem geen teksten over van andere website maar bedenk ze zelf. Zorg ervoor dat de vraag van je klant snel beantwoord wordt.

2 Juiste trefwoorden;

Bedenk voordat je een artikel gaat schrijven op welke trefwoorden je gevonden wil worden. Zorg ervoor dat deze trefwoorden op een gebalanceerde manier in de tekst verwerkt wordt. Gebruik hiervoor ook de metatags, titel en bestandsnamen van de artikelen. Als je te vaak jouw trefwoorden gaat gebruiken in een tekst dan zien de zoekmachines dit als een keyword overload. Dit geeft juist weer een negatief effect op jouw positie in de zoekresultaten.

3 Simpele tekst;

Jouw lezers zijn druk en willen snel een antwoord op een vraag. Hou daarom de tekst simpel en kort. Kom "to the point"en gebruik goede kopteksten om de teksten scanbaar te maken. Schrap overtollige woorden zoveel mogelijk.

4 Optimaliseer je foto’s;

Plaats relevante afbeeldingen bij jou teksten maar gebruik wel altijd eigen afbeeldingen of stockfoto’s! Vul ook de alt tag in bij de afbeeldingen zodat de zoekmachine weet waar deze afbeelding over gaat.

5 Responsive design;

Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Meer dan 50% van de mensen die momenteel op internet zitten maken gebruik van een mobiel apparaat als smartphone of tablet.

6 Jouw eigen mening;

Geef je eigen mening in de content, dit maakt jouw verhaal uniek en dus onderscheidend. De klant zal zo jouw tekst onthouden en deze sneller delen met anderen.

7 Laat teksten controleren op fouten;

Laat jouw teksten eerst controleren door iemand anders voordat je deze online plaatst. Zo kun je sneller fouten eruit (laten) halen en kom je erachter of je tekst wel goed leesbaar is.

8 Content delen;

Geef de bezoekers een mogelijkheid om de pagina te delen op Social Media. Kijk onderaan dit bericht voor de deel opties van onze blog.

Tekstenschrijven is een vak, Brosis.nl heeft hiervoor een aantal freelance tekstschrijvers tot haar beschikking die ook jouw teksten kunnen (her)schrijven.

Deze blog is geschreven door Richard Hilberink. Meestal ben ik de schakel tussen klant en tekstschrijver. Wil je meer weten over een SEO vriendelijke website of het laten (her)schrijven van jouw teksten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Op de hoogte blijven van onze blog berichten of ander nieuws? Dat kan via onze Facebook pagina, Google plus pagina of Twitter.

Ondanks de zorgvuldige samenstelling kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of typefouten.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.