Een beetje meer beveiliging onderweg met VPN

geplaatst op: 15-09-2015

Natuurlijk zijn wij tegenwoordig 24/7 verbonden met het internet. Meestal via ons thuis / werk WIFI verbinding of via het 4g mobiele netwerk. Maar vaak loggen wij in op andere, onbekende of openbare WIFI netwerken. Is dit allemaal wel zo veilig als wij soms denken?

Het Nederlandse Cyber Security Centrum raadt iedereen af om gebruik te maken van openbare wifinetwerken. Ben je onderweg, gebruik dan dus je mobiele netwerk. De factsheet van Het Nederlandse Cyber Security Centrum over dit onderwerp is te downloaden via deze link.

Maar kun je dan geen veilige verbinding maken via openbare WIFI? Als je een paar dagen op vakantie bent in het buitenland wil je uit kostenoverweging natuurlijk niet de gehele tijd gebruik maken van het mobiele datanetwerk.

Oplossing, VPN (Virtueel Private Network)

Met behulp van een VPN is het mogelijk een beveiligde “tunnel” aan te leggen op een openbaar netwerk tussen jou apparaat naar een server die jij wel vertrouwd. Op deze manier kunnen andere netwerk gebruikers niet meekijken wat jij aan het doen bent op het internet. Vanaf deze computer kun je dan het internet op.

Er zijn veel aanbieders van VPN systemen. Sommigen zijn betaald, anderen zijn gratis. Ook op de meest moderne smartphones kan tegenwoordig simpel een VPN verbinding worden opgezet. Het internet zal een tikkeltje trager worden omdat je via een extra, beveiligde tussenstap de gegevens verstuurd en ontvangt via het internet.

Betaald of gratis VPN

Helaas bieden de gratis VPN oplossingen nog wel wat nadelen. Zo heb je meestal een datalimiet of een tijdslimiet. Tevens zal gratis ook betaald moeten worden door bijvoorbeeld reclame.

Wij adviseren dan ook een betaalde versie van VPN en hebben het afgelopen jaar tevreden gebruik gemaakt van PureVPN. Voor een paar euro per maand heb je al 5 apparaten beveiligd (pc, laptop, smartphone en tabblet bijvoorbeeld). Een aantal specificaties van PureVPN:


  • PPTP, L2TP en SSTP verbindingen en 128-bit encryptie
  • Onbeperkte bandbreedte en server switches
  • 1Gbps verbinding snelheid
  • Geen activiteit logs, alleen toegang tot de server wordt gelogd voor 5 dagen (niet welke sites je hebt bezocht)
  • Tot 5 gelijktijdige verbindingen op één account
  • Gratis software en apps voor Windows, Mac, iOS en Android
  • Compatibel met DD-WRT flitste routers
  • 24/7 live chat support met efficiënt en vriendelijke personeel
  • Flexibele betalingsmogelijkheden (ook Ideal)
  • 3-dagen niet-goed-geld-terug garantie

Dit alles voor slechts $ 4.16 per maand (bij een jaar abonnement) of probeer de gratis beperkte versie. Meer informatie over PureVPN kun je hier vinden.

Deze blog is geschreven door Richard Hilberink. Mijn collega's en ik zijn bereikbaar via ons contact formulier of per telefoon: 0546 632471.

Op de hoogte blijven van onze blog berichten of ander nieuws? Dat kan via onze Facebook pagina, Google plus pagina of Twitter.

Ondanks de zorgvuldige samenstelling kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of typefouten.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.