Je verbinding is niet privé waarschuwing. Oplossing: SSL Certificaat.

geplaatst op: 12-01-2017

Je verbinding is niet privé waarschuwing. Oplossing is een SSL Certificaat

Krijg jij sinds kort een waarschuwing bij het openen van je website? Hoogstwaarschijnlijk maak je dan nog geen gebruik van een SSL Certificaat. De meest gebruikte browsers Chrome, Firefox en Safari tonen vanaf 2017, allemaal op een eigen manier, een duidelijke melding als een website niet beveiligd is met een SSL Certificaat. Natuurlijk is de website nog wel gewoon te bezoeken, maar de bezoekers zullen zich in elk geval afvragen wat er aan de hand is.

Eerder hadden wij een grijs rondje in de Chromebrowser voor de adresbalk staan. Dit is tegenwoordig vervangen door een groen hangslotje als jouw website al gebruikt maakt van een SSL Certificaat of door een duidelijk rood driehoekje met de tekst “niet veilig” als je website geen SSL Certificaat heeft.

Chrome is veel gebruikte browser

Volgens de statistieken gebruikt ongeveer 60% van alle internetgebruikers Google Chrome als browser. Dat betekent als je geen SSL Certificaat hebt, al deze bezoekers een waarschuwing te zien krijgen.

Andere browsers

Veel andere browsers zoals Firefox en Safari hebben al aangegeven Google Chrome te gaan volgen om het internet zo veiliger te maken. Wanneer zij dit gaan doen is nog niet bekend, maar de verwachting is begin 2017. Firefox geeft reeds aan, bij de website informatie, dat een website een onbeveiligde verbinding heeft.

Wettelijke verplichting

Naast de melding die bezoekers krijgen in Chrome, en naar verwachting later dit jaar ook in de andere browsers, is het ook een verplichting om je website te beschermen als je persoonlijke gegevens van je bezoekers verwerkt. Dit is omschreven in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Als je een reactieformulier op je website hebt staan dan verwerk je ook al persoonlijke gegevens zoals naam, email adres, telefoonnummer etc.

Heb je een webshop dan wil je natuurlijk je klanten beschermen. Je hebt de website waarschijnlijk al voorzien van een SSL Certificaat. Nog niet geregeld? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Hoger scoren in de zoekmachine

Een bijkomstigheid is dat Google websites die een SSL Certificaat hebben geïnstalleerd beloond met een betere ranking in de zoekresultaten. Websites die geen beveiliging hebben zullen verder wegzakken in de resultatenlijst.

Wil jij ook een SSL Certificaat?

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij een advies kunnen geven welk certificaat het beste is voor jouw website. Een certificaat hoeft niet per definitie duur te zijn.

Comodo Essential SSL vanaf € 22,00
Comodo Extended Validation Certificate (EV) geeft een groene adresbalk vanaf € 72,00 per jaar

Bij deze prijzen is een gratis installatie op een Brosis.nl server inbegrepen. Installatie op een niet Brosis.nl server is tegen een meerprijs mogelijk.

Brosis.nl is bereikbaar van 9.30 uur tot 18.00 uur via +31 546 632471 of via skype adres BROSIS-IT. Natuurlijk mag je ons ook mailen.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.