Google gaat waarschuwen voor websites zonder SSL

geplaatst op: 28-10-2016

Google heeft aangegeven dat zij vanaf begin 2017 websites die geen SSL-certificaat hebben geïnstalleerd gaat markeren als onveilig in Google Chrome.

Dit betekent dat alle websites die zonder een HTTPS verbinding persoonlijke gegevens verwerken een waarschuwing gaan krijgen in de browser. Google wil op deze manier het internet veiliger gaan maken voor de gebruikers. Dat Google hier al langer mee bezig is weten wij natuurlijk al. Sinds enkele maanden geeft Google een hogere ranking aan websites die een HTTPS verbinding hebben waardoor deze beter scoren in de zoekresultaten.

Google Chrome heeft een marktaandeel van ruim 72% wat deze browser toch een belangrijke speler op de markt maakt. De verwachting is tevens dat ook andere browsers zoals Firefox, Opera, Chrome  en Internet Explorer deze trend gaan volgen.

Wat verandert er exact aan Chrome

Vanaf Chrome versie 53 zijn de beveiligingspictogrammen aangepast waarmee Chrome de bezoekers informeert over de beveiliging status van de website. Een onveilige verbinding toont nu nog een “neutrale” melding met een informatie icoon. Vanaf versie 56 (januari 2017) wordt deze neutrale melding vervangen door een rood driehoekje met uitroepteken in de adresbalk. Dit zal de bezoekers op de niet beveiligde websites gaan afschrikken.

Hoe dit in zijn werk gaat kun je nu al zien in Chrome door de volgende instelling aan te passen:

Ga in je Chrome browser naar chrome://flags en bij ‘Niet-beveiligde beginpunten markeren als niet-veilig Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android’ te kiezen voor Niet-beveiligde beginpunten markeren als niet-veilig.

Wat kun je doen om deze waarschuwing te voorkomen:

Bestel bij ons een SSL-certificaat die wij gratis installeren op onze Brosis.nl servers en jaarlijks voor je zullen verlengen. Wij hebben al goede SSL certificaten vanaf € 22,00 per jaar die ook geschikt zijn voor mobiele website’s. Wil je een mooie groene adresbalk in de browser, dan hebben wij al een Comodo EV SSL vanaf € 72,00 per jaar.

Waarom een Ev-certificaat

Je geeft met een EV-certificaat duidelijk aan bij jouw bezoekers dat de eigenaar de controle heeft over de domeinnaam en niemand anders. De bedrijfsnaam staat namelijk vermeld in de groene balk en de eigenaar is gecontroleerd door de SSL uitgever.

Neem vrijblijvend contact op met ons voor gratis advies welk certificaat het meest geschikt is voor jouw website.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.