E-mail lezen tijdens de vakantie

geplaatst op: 26-07-2018

Een paar dagen relaxen in het zonnige Griekenland kan ik iedereen aanbevelen. Het is er een stuk koeler dan hier in Nederland (momenteel 38 graden in Geesteren O). Maar natuurlijk draait het bedrijf wel door! Wat heb je nodig om onderweg jouw e-mail te lezen en te beantwoorden?

Natuurlijk heb je op de eerste plaats vakantie. Het is niet de bedoeling dat je doorwerkt! Ik check op mijn vakantie elke dag even de mail en spoedmailtjes beantwoord ik meteen. Qua tijd kost dat minder dan 10 minuten per dag.

Tegenwoordig is dit een stuk gemakkelijker dan 10 jaar geleden. Eigenlijk hebben wij voldoende aan een smartphone en een e-mail programma. Nagenoeg elke smartphone beschikt over een e-mail programma dat verbinding kan maken op één van onderstaande manieren.

E-mail programma met Imap:

Een goede keuze, jouw inkomende en uitgaande e-mail blijft bewaard op onze servers. Je kunt de e-mail op zowel je smartphone als pc lezen. Nadeel: omdat alle e-mail op de server bewaard blijft kan het zijn dat jouw schijfruimte vol raakt. Je krijgt hiervan natuurlijk eerst een melding. Diskruimte vol? Stuur even een mailtje en wij kunnen deze tijdelijk ophogen. Na je vakantie kun je dan de e-mail opruimen en eventueel archiveren.

E-mail programma met Pop3:

Als je de berichten bijvoorbeeld 30 dagen op de server bewaart, kun je de e-mail via een pop3 verbinding ophalen met je telefoon. Het nadeel is dat je niet op je pc kunt zien welke antwoorden je hebt gegeven, tenzij je een cc naar jezelf stuurt.

Office 365:

Wij maken gebruik van office 365, een systeem van Microsoft waarmee je op elk apparaat je e-mail en agenda bijgewerkt hebt staan mits je een internet verbinding hebt. Tevens heeft het ook als voordeel dat je kunt samenwerken en collega’s (tijdelijk) toegang kunt geven tot jouw postbus. Brosis.nl kan dit geheel voor jou realiseren en ook de licenties leveren. Office365 kan natuurlijk meer dan alleen mailen en agenda’s delen. Klik hier voor meer informatie over Office 365.

Webmail:

Heb je geen smartphone maar wel een pc tot je beschikking? Misschien is webmail dan de uitkomst. Bij elk account op onze servers zit een webmail mogelijkheid. Is deze nog niet geactiveerd? Dan kan onze helpdesk dit gratis voor jou regelen. Webmail maakt gebruik van imap, je kunt dus thuis alle inkomende en uitgaande mail weer synchroniseren.

Beveiliging

Natuurlijk heb je op elke pc en Android apparaat een ESET smartsecurity staan (of vergelijkbaar pakket). Maak je gebruik van openbare Wifi? Overweeg dan om je verbinding te versleutelen. Dit kan eenvoudig door middel van een VPN dienst, zoals Pure VPN. Pure VPN is al voor een paar dollar per maand leverbaar. Meer informatie over PureVPN kun je hier vinden.

Wat nemen wij mee op vakantie voor Brosis.nl?

  • Iphone met VOIP telefonie en oordopjes
  • Laptop

Wat hebben wij geïnstalleerd?

De e-mail halen wij tijdens onze vakantie meestal op via een mobiele dataverbinding. Wij hebben ieders een 10Gb bundel en onbeperkt bellen voor de hele EU voor nog geen € 20,00 per aansluiting per maand.

Hulp nodig bij het installeren?

Brosis.nl helpt je gratis als je gebruik maakt van onze hostingsdiensten. Neem gerust contact met ons op.

Prettige vakantie alvast!

Vakantie tip: Autoreply

Stel een autoreply in. Zo kun je jouw klanten meteen laten weten dat je iets later reageert dan wat ze gewend zijn.

Deze blog is geschreven door Richard Hilberink van Brosis.nl.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.