Wij zijn weer terug van vakantie! E-mail tips.

geplaatst op: 19-07-2016

Acht dagen relaxen op het zonnige Lesbos, een eiland van Griekenland kan ik iedereen aanbevelen. Maar natuurlijk draait het bedrijf wel door! Wat ben je nodig om onderweg jouw e-mail te lezen en te beantwoorden?

Natuurlijk heb je op de eerste plaats vakantie. Het is niet de bedoeling dat je doorwerkt! Ik checkte elke dag even de mail en spoedmailtjes beantwoord ik meteen. Meestal maximaal 10 minuten per dag

Tegenwoordig is dit een stuk gemakkelijker dan 10 jaar geleden. Eigenlijk hebben wij voldoende aan een smartphone en een e-mail programma. Nagenoeg elke smartphone beschikt over een e-mail programma dat verbinding kan maken op één van onderstaande manieren.

E-mail programma met Pop3: Als je de berichten bijvoorbeeld 30 dagen op de server bewaart kun je de e-mail via een pop3 verbinding ophalen op je telefoon. Het nadeel is dat je niet op je pc kunt zien welke antwoorden je hebt gegeven tenzij je een cc naar jezelf stuurt.

E-mail programma met Imap: Een goede keuze, jouw inkomende en uitgaande e-mail blijft bewaard op onze servers. Je kunt de e-mail op zowel je smartphone als pc lezen. Nadeel; omdat alle e-mail op de server bewaard blijft kan het zijn dat jouw schijfruimte vol raakt. Je krijgt hiervan natuurlijk eerst een melding. Diskruimte vol? Stuur even een mailtje en wij kunnen deze tijdelijk ophogen, na je vakantie kun je dan de e-mail opruimen en eventueel archiveren.

Office 365: Wij maken gebruik van office 365, een systeem van Microsoft waarmee je op elk apparaat je e-mail en agenda bijgewerkt hebt staan als je een internet verbinding hebt. Tevens heeft het ook als voordeel dat je kunt samenwerken en collega’s (tijdelijk) toegang kunt geven tot jouw postbus. Brosis.nl kan dit geheel voor jou realiseren en ook de licenties leveren. Office365 kan natuurlijk meer dan alleen mailen en agenda’s delen. Klik hier voor meer informatie over Office 365.

Webmail: Heb je geen smartphone maar wel een pc tot je beschikking? Misschien is webmail dan de uitkomst. Bij elk account op onze servers zit een webmail mogelijkheid. Is deze nog niet geactiveerd? Dan kan onze helpdesk dit gratis voor jou regelen. Webmail maakt gebruik van imap, je kunt dus thuis alle inkomende en uitgaande mail weer synchroniseren.

Outlook.com of Gmail: Je kunt je e-mailaccount natuurlijk ook koppelen aan één van deze twee diensten. Zo hoef je maar éénmaal aan te melden om al je email te lezen.

Beveiliging

Natuurlijk heb je op elke pc en Android apparaat een ESET smartsecurity staan (of vergelijkbaar pakket). Maak je gebruik van openbare Wifi? Overweeg dan om je verbinding te versleutelen. Dit kan eenvoudig door middel van een VPN dienst, zoals Pure VPN. Pure VPN is al voor een paar dollar per maand leverbaar. Meer informatie over PureVPN kun je hier vinden.

Wat nemen wij mee op vakantie voor Brosis.nl?

  • Iphone
  • Laptop
  • Headset

Wat hebben wij geïnstalleerd?

  • E-mail, zakelijk via office 365, privé via imap
  • Office 365
  • VPN Verbinding van Pure VPN
  • Op de laptop ESET Smartsecurity

De e-mail halen wij tijdens onze vakantie meestal op via een mobiele dataverbinding. Een buitenlandse data bundel kost geen kapitalen meer. Ik had persoonlijk aan 1000 MB genoeg, dit kost € 15,-- bij de kpn en je hebt maximaal 30 dagen om deze op te maken.  

Hulp nodig bij het installeren? Brosis.nl helpt je gratis als je gebruik maakt van onze hostingsdiensten. Neem gerust contact met ons op.

Alvast in de vakantie stemming komen? Jenny heeft een aantal leuke foto's van Lesbos op haar website geplaatst. Klik hier om deze te bekijken!

Prettige vakantie alvast!

TIP: Stel een autoreply in. Zo kun je jouw klanten meteen laten weten dat je iets later reageert dan wat ze gewend zijn. Klik hier om te lezen hoe dit moet.

Deze blog is geschreven door Richard Hilberink van Brosis.nl.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.