Gratis afbeeldingen voor uw website

geplaatst op: 27-03-2015

Een eigen website beheren met ons Site to Edit cms is leuk en kan iedereen zonder programmeer kennis. Maar natuurlijk wil je de teksten ook graag opgevrolijkt hebben met leuke afbeeldingen.

Natuurlijk kun je jouw eigen gemaakte foto’s gebruiken, maar niet iedereen heeft voor elk onderwerp de juiste foto’s ooit gemaakt. Een zoektocht op internet levert dan de mooiste plaatjes op. Maar pas op! Op veel afbeeldingen rusten copyrights. Ongeoorloofd gebruik van de afbeeldingen kan achteraf voor grote problemen zorgen. De fotograaf mag namelijk een factuur sturen voor de gebruikte afbeelding.

Oplossing: Stockfoto's

De oplossing is het gebruiken van Stockfoto’s. Stockfoto’s kun je kopen bij de bekende stockfoto website’s als gettyimages, shutterstock en fotolia maar er zijn ook genoeg gratis alternatieven. Kijk wel voordat je de foto gaat gebruiken of deze daadwerkelijk gratis is en e.v.t. commercieel gebruikt mogen worden.

Hieronder een aantal gratis website’s die Brosis.nl met regelmaat gebruikt.

Stocksnap.io

Dagelijks worden nieuwe hoge resolutie afbeeldingen toegevoegd aan deze website die vrij gebruikt mogen worden, ook voor commerciële websites. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Morguefile

Morguefile heeft een leuk aanbod hoge resolutie foto’s. De afbeeldingen van Morguefile zijn gratis, maar er worden ook afbeeldingen getoond van betaalde website’s.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Freeimages.com (voorheen Stock.xchng)

Leuke collectie met ruim 410.000 afbeeldingen zowel voor commercieel als niet commercieel gebruik.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Freepik.com

nl.freepik.com heeft meer dan 1.400.000 gratis vectoren, foto's en PSD bestanden op de site staan. Zij verzamelen deze van verschillende aanbieders waardoor gratis en betaald door elkaar staan, maar ook veel afbeeldingen te vinden zijn voor niet commercieel gebruik.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Nee, Taal: Nederlands

Everystockphoto.com

Everystockphoto.com is een enorme bron van meer dan 3 miljoen foto’s. Je kunt meteen aangeven welk type licentie je zoekt. Niet alle afbeeldingen mogen vrij gebruikt worden.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Gratisography.com

Gratis hoge resolutie foto's die je kunt gebruiken op jou persoonlijke en commerciële projecten. Er worden wekelijks nieuwe afbeeldingen toegevoegd. Alle foto's zijn gefotografeerd door Ryan McGuire.
Zoekfunctie: Nee, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Lifeofpix.com

Gratis hoge resolutie foto’s zowel voor privé als commercieel gebruik. Wekelijks worden nieuwe afbeeldingen toegevoegd.

Zoekfunctie: Nee, Rubrieken: Nee, Taal: Engels

Splitshire.com

Hele gave foto’s van de Italiaanse fotograaf Daniel Nanescu die vrij gebruikt mogen worden.

Zoekfunctie: Nee, Rubrieken: Ja, Taal: Engels

unsplash.com

Unsplash.com, een hele simpele website, paar regels tekst en de rest foto’s. Elke 10 dagen komen er 10 nieuwe hoge resolutiefoto’s bij die gratis te gebruiken zijn.

Zoekfunctie: Nee, Rubrieken: Ja, Taal: Engels

commons.wikimedia.org

Wikimedia bevat miljoenen foto’s, afbeeldingen, geluidsbestanden en video’s die hergebruik meestal toestaan. Is zeker een bezoek waard.

Zoekfunctie: Ja, Rubrieken: Ja, Taal: Instelbaar

Natuurlijk zijn er nog veel meer website’s dan bovenstaande. Heb je nog een goede stock foto site die er niet bij staat? Tweet de link gerust naar ons via @brosisit.

Om problemen in de toekomst te voorkomen met copyrights, adviseren wij je om goed bij te houden welke foto's van welke website zijn gedownload onder welke licentie.

Ondanks de zorgvuldige samenstelling kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden of als een website zijn licentievoorwaarden aanpast.

Waarom Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.