3 redenen waarom een VPN handig is op reis

geplaatst op: 20-05-2022

Ga je binnenkort lekker op vakantie of op stedenreis? Dan neem je waarschijnlijk ook je laptop, smartphone of tablet mee. Zo kun je ook in het buitenland kijken wat je vrienden in Nederland aan het doen zijn. Je wilt altijd graag contact houden met je vrienden en familie en ze alvast vertellen wat je op reis allemaal hebt beleefd. Natuurlijk wil je ook het nieuws in de wereld blijven volgen. En ter ontspanning is een televisieprogramma uit Nederland kijken altijd een goed idee. Toch is de kans groot dat dit niet zomaar zal lukken. Je hebt namelijk in veel gevallen een VPN (Virtual Private Network Nodig)

3x een VPN op reis

Als je op reis gaat, is het een goed idee om een VPN (Virtual Private Network) in te stellen op je smartphone, tablet of laptop. Op die manier is het mogelijk om je online privacy te vergroten, maar ook om bijvoorbeeld je locatie te verbergen. Daardoor kun je toch de films en series uit Nederland zien, terwijl je op vakantie bent in Frankrijk. Met een VPN is het mogelijk om al het internetverkeer te versleutelen, zodat criminelen niet mee kunnen kijken wat je aan het doen bent op het internet. En je kunt je locatie verbergen, zodat het lijkt alsof je gewoon in Nederland bent.

Openbare wifi is niet veilig genoeg

Overal op reis heb je tegenwoordig wel internet. De meeste campings, hotels of andere accomodaties maken het mogelijk om gratis openbare wifi te gebruiken. Dit is een wifipunt waarbij je geen wachtwoord hoeft in te vullen. In andere gevallen moet je wel een wachtwoord invullen, maar kan iedereen op de camping of in het hotel op dezelfde verbinding internetten. Ook als je onderweg bent in bijvoorbeeld de trein kun je meestal gebruikmaken van gratis openbare wifi.

Uiteraard is het heel handig om altijd verbinding te hebben, maar het is wel slecht voor je online privacy. Andere gebruikers op het netwerk kunnen namelijk onderscheppen wat je op het internet aan het doen bent. Zo kunnen anderen zien welke websites je bezoekt of welke informatie zoals e-mails, inloggegevens of creditcardnummers je leest. Door een VPN te gebruiken kun je die informatie van tevoren versleutelen, zodat anderen niet meer met je mee kunnen kijken.

Streamen vanuit het buitenland

Veel films en series kun je in het buitenland niet bekijken. In verband met de auteursrechten mogen de meeste aanbieders namelijk alleen content laten zien als je je in Nederland bevindt. De kans is dus groot dat je in het buitenland geen GTST kunt bekijken of bijvoorbeeld programma’s van de NPO. Ben je op vakantie in Frankrijk of Spanje, dan is de kans groot dat je deze programma’s niet zult kunnen bekijken.

Je krijgt dan een melding dat het vanwege de uitzendrechten niet mogelijk is om deze films of series aan te bieden. In dit geval kun je het probleem gemakkelijk oplossen door een VPN te gebruiken. Door een VPN te gebruiken kun je zelf een locatie kiezen. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor Amsterdam. Je krijgt dan een nieuw, Nederlands IP-adres van de VPN-aanbieder. Op die manier lijkt het alsof je toch uit Nederland komt en kun je gewoon je favoriete Nederlandse programma’s, films en series bekijken.

Censuur tegengaan

Niet ieder land waar je op vakantie gaat is zo vrij als Nederland. Dat betekent dat er in sommige landen sprake is van internetcensuur. Zo kun je bepaalde websites niet meer bezoeken. Ga je bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland wonen? Dan kun je in sommige landen geen Facebook, Gmail of YouTube gebruiken. Deze sociale platforms zijn daar namelijk verboden. Daardoor kun je deze sites niet bezoeken als je in één van deze landen bent.

Met een VPN is het mogelijk die censuur tegen te gaan en lijkt het alsof je ergens anders bent. Stel je je VPN-locatie in op Nederlands, dan lijkt het dus alsof je gewoon in Amsterdam bent. Maar let wel: niet overal mag je volgens de lokale wet een vPN gebruiken. In Nederland mag dat zeker wel, maar in landen als China, Turkije en Rusland is het verboden. Zoek dit dus van tevoren goed uit.

Deze blog is aangeleverd door Floris van Veen, Sr. Cyber Security Specialist bij vpngids.nl.

Meer weten over een VPN verbinding? Neem vrijblijvend contact op met Brosis.nl. Brosis.nl is leverancier van onder andere Goose zakelijke vpn. De enige echte Nederlandse VPN aanbieder. Veilig en onbegrensd online met de gebruiksvriendelijke software. Avast Ultimate Security inclusief VPN en meer.

Meteen aan de slag? Bestel Pure VPN online met een leuke korting.

 

Waarom een CMS van Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.