Waarom een e-mailadres met eigen domeinnaam beter is dan gratis mail

geplaatst op: 11-04-2023

Waarom een e-mailadres met eigen domeinnaam beter is dan een gratis mailadres

Een professioneel e-mailadres is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij het opzetten van een website. Veel mensen gebruiken een gratis mailadres zoals Gmail of Yahoo, om hun zakelijke e-mails te versturen. Maar wist je dat een e-mailadres met een eigen domeinnaam veel voordelen biedt ten opzichte van een gratis mailadres? In deze blogpost leggen we uit waarom dat zo is.

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een e-mailadres met een eigen domeinnaam maakt je bedrijf betrouwbaarder en professioneler. Wanneer je een e-mail stuurt vanaf een gratis mailadres, kan het lijken alsof je niet serieus genomen wilt worden als bedrijf. Met een e-mailadres met je eigen domeinnaam laat je zien dat je serieus bent over je bedrijf en dat je professioneel wilt overkomen.

Merkherkenning

Een e-mailadres met je eigen domeinnaam versterkt de herkenning van je merk. Wanneer je een e-mail stuurt vanaf een gratis mailadres, promoot je eigenlijk het merk van de e-mailprovider, zoals Gmail of Yahoo. Met een e-mailadres met je eigen domeinnaam promoot je je eigen merk. Dit is vooral belangrijk als je je merk wilt laten groeien en een loyale klantenkring wilt opbouwen.

Controle over je gegevens

Met een e-mailadres met je eigen domeinnaam heb je volledige controle over je gegevens. Wanneer je een gratis mailadres gebruikt, geef je de e-mailprovider toestemming om je gegevens te gebruiken voor hun eigen doeleinden. Met een e-mailadres met je eigen domeinnaam bepaal jij wie toegang heeft tot je gegevens.

Keuze van e-maildienst

Als je eenmaal hebt besloten om een e-mailadres met je eigen domeinnaam te gebruiken, moet je ook een keuze maken tussen verschillende e-maildiensten. Hieronder vind je de voor- en nadelen van de drie meest populaire opties.

IMAP

IMAP is een e-mailprotocol waarmee je e-mails op een server kunt opslaan en synchroniseren tussen verschillende apparaten. Het voordeel van IMAP is dat je e-mails op meerdere apparaten kunt bekijken en dat je ze niet kwijtraakt als je een apparaat kwijtraakt. Het nadeel is dat het langzamer kan zijn dan andere protocollen en je mailbox  vol kan raken.

POP3

POP3 is ook een e-mailprotocol waarmee je e-mails op een server kunt opslaan. Het verschil met IMAP is dat de e-mails worden gedownload naar het apparaat waarop je ze bekijkt. Het voordeel van POP3 is dat het sneller is dan IMAP. Het nadeel is dat je geen toegang hebt tot je e-mails op andere apparaten.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een betaalde e-maildienst van Microsoft die bij Brosis.nl kan worden afgenomen. Het voordeel van Microsoft 365 is dat het veel functies biedt, zoals agenda, contacten en cloudopslag. Het nadeel is dat je betaald per gebruiker.

Hoe registreer ik mijn eigen domeinnaam?

Het registreren van een domeinnaam is eenvoudig en kan snel worden gedaan via deze pagina. Op deze website kun je de beschikbaarheid van je domeinnaam controleren en het domein direct registreren. Je kunt kiezen uit verschillende extensies zoals .nl, .eu, .be, .de, .com en ruim 300+ extensies. Zodra je je domeinnaam hebt geregistreerd, kun je direct aan de slag met het instellen van je e-mailadres.

Conclusie: Een e-mailadres met je eigen domeinnaam biedt veel voordelen ten opzichte van een gratis mailadres. Het maakt je bedrijf betrouwbaarder en professioneler, versterkt de herkenning van je merk en geeft je volledige controle over je gegevens. Daarnaast heb je bij een eigen domeinnaam de keuze uit verschillende e-maildiensten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Registreer dus snel je eigen domeinnaam via https://www.brosis.nl/domeinnaam-registreren en begin met het versturen van professionele e-mails.

Wil je liever eerst persoonlijk advies? Neem contact op met Richard of Jenny van Brosis.nl.

Waarom een CMS van Brosis.nl

Ervaring sinds 1999 in het bouwen en hosten van internet sites en IT diensten.

Alles onder één dak

Bij Brosis.nl vindt u alle oplossingen voor uw website, IT en marketing.

 Persoonlijke service

U kunt rekenen op de beste support, de laatste kennis en inspiratie op het gebied van hosting, design en IT.

Ruim 20 jaar ervaring

Brosis.nl heeft sinds 1999 ervaring in webdesign, hosting, reclame en IT diensten.